Dalkurdfirande
Foto: Ulf Palm/TT

Dalkurds flytt upprör: ”Har lust att lägga av”

Zilan Lawan, Tf VD Dalkurd: "Förutsättningarna är inte bra i Borlänge"
0:22 min

Den nya allsvenska fotbollsklubben Dalkurd bekräftar flytten från Borlänge till Uppsala. Men alla är inte helt nöjda med det beskedet.

– Jag har lust att lägga av. Jag är riktigt less, säger Sirius-tränaren till UNT.

– Beslutet grundas i att Dalkurd inte fått de förutsättningar, från Borlänge kommun, som man behövt. Dalkurd har inte varit nöjda med de förutsättningar som getts både tidigare och även nu, säger Dalkurds tillförordnade VD Zilan Lawan till Radiosporten.

Det är dock ännu inte klart var man ska spela matcherna nästa år, då Studenternas IP (den största fotbollsarenan i Uppsala och den enda som uppfyller arenakraven) ska byggas om. 

Dalkurds ungdomsverksamhet kommer att vara kvar i Borlänge men ska drivas vidare under andra former.

Uppsala-klubben Sirius som gjorde sin första allsvenska säsong sedan 1974 är inte nöjda över beskedet. 

– Vi har varit jättetydliga med kommunen att det inte fungerar, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT och fortsätter.

– Det här kommer direkt att motarbeta Sirius som har verkat i Uppsala och varit stadens lag i många generationer. I stället för att glädjas åt att man har ett lag i allsvenskan efter 43 år så gör man så här.

Även Sirius-tränaren Kim Bergstrand 

– Jag har lust att lägga av. Jag är riktigt less, säger han till UNT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".