Sömniga städer, 40 graders värme och kravallpoliser kan vänta svenska fans på VM tror Fredrik Wadström.
Sömniga städer, 40 graders värme och kravallpoliser kan vänta svenska fans på VM tror Fredrik Wadström. Foto: Foto: TT och SR

”Sömniga städer och 40 graders värme kan vänta svenska VM-fans”

Rysslands-experten: Så blir Sveriges VM
5:38 min

Sömniga städer, 40 graders värme, kravallpoliser och flodtaxibåtar. Det är något som kan vänta svenska fans som besöker Ryssland under fotbolls-VM 2018, det rapporterar Sveriges Radios Rysslands-korrespondent Fredrik Wadström.

Råden till svenska supportrar:

  • Se fram emot 500 nya snabbtåg och nya flodtaxibåtar som ska underlätta din resa under VM. Men räkna inte med leenden eller att din vistelse blir problemfri enligt svenska mått.

  • Skräms inte av tusentals kravallpoliser med sköldar och batonger som är tänkta att ge dig trygghet, men se upp med organiserade huliganer i Sankt Petersburg och Moskva.

  • Skrapar du på den hårda ryska ytan så är de väldigt trevliga, men räkna med helt olika kulturella upplevelser beroende på om du reser till Jekaterinburg i öst, Sankt Petersburg i väst eller sömniga lilla Samara i syd.

Fakta: Så skaffar du biljetter till VM

Till förbundskapten Janne Andersson:

  • Varning för värme uppåt 40 grader som kan överraska spelarna i de södra spelorterna.

  • Då passar städerna västerut bättre för nordiska fotbollsspelare, men se till att ha gott om tid om det blir Moskva för där har klubbar förr missat matchstarter efter att ha fastnat i kaotisk trafik.

  • Skulle Sverige hamna i samma grupp som Ryssland kan vi räkna med att slaget vid Poltava och andra fältslag mellan Sverige och Ryssland blir en del av dramaturgin.

Fakta: Här är spelorterna i Ryssland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".