Zlatan
Foto: Rui Vieira

Gör Zlatan comeback till helgen?

3:07 min

Enligt den brittiska tidningen The Sun är en comeback för Manchester United-spelaren Zlatan Ibrahimovic väldigt nära – redan nu på lördag!

– The Sun har ju rätt ibland, men det är inte den trovärdigaste tidningen, säger Sveriges Radios Londonkorrespondent Claes Aronsson i P4 Extra.

Men det som talar för uppgifterna är att i andra brittiska tidningar har Manchester United-tränaren José Mourinho uttalat sig om att Zlatan spelar fotboll innan året är slut.

Och tittar man på den tidningen som följer klubben närmast, Manchester Evening News, skriver tidningen också om att Zlatans comeback är nära.

– Det är en kittlande tanke att han skulle vara tillbaka den 10 december i derbyt mot Manchester City (tabellettan), säger Londonkorrespondenten i P4 Extra.

Vad kommer Zlatan ha för ställning i laget när han kommer tillbaka?

– Han kommer ha en hög ställning med sin personlighet och med tanke på hur han levererade förra säsongen, men det är klart, det blir ju inte på samma sätt.  

Manchester Uniteds nyförvärv inför säsongen, anfallaren Romelu Lukaku gjorde det inledningsvis bra i klubben med sina elva mål, men, som det senaste har haft en nedåtgående period. 

– Om Lukaku fortsätter att spela ganska dåligt, då är det ett ganska bra läge för Zlatan att komma in. 

Men Claes Aronsson påpekar även att The Sun bygger sina spekulationer på att Uniteds souvenirbutiker har köpt in mängder med Zlatan tröjor och det tolkar då tidningen som att en comeback är nära.  

Men vad tror fansen då?

– Det är många som hoppas att han ska komma tillbaka, men många tvivlar. För det var en väldigt svår knäskada.

LYSSNA: På hela ljudklippet i spelaren ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista