Skövde HF:s tränare Magnus Frisk.
Skövde HF:s tränare Magnus Frisk. Foto: Filip Landqvist/Sveriges radio

Trotjänaren får sluta efter 24 år - här är klubbens motivering

3:49 min

Efter 24 år blir det här Magnus Frisk sista säsong som tränare för Skövde HF.

På onsdagskvällen blev det klart att Magnus Frisk ska lämna Skövde HF efter 24 år som tränare. Klubben meddelar att man inte vill förlänga kontraktet som går ut i vår. 

- Magnus har varit personen utåt och betytt otroligt mycket för klubben. Han är otroligt duktig på att utveckla unga spelare, säger den tidigare landslagsspelaren Anna Maria Johansson.    

Detta är den 24 och sista säsongen. Frisk själv ville fortsätta i klubben men klubbens styrelse beslutade att söka efter en annan tränare.

– När jag kom till Skövde var jag en riktig medelmåtta, möjligen med lite talang. Det är tack vare hans kunskaper, och hur han har stöttat, hjälpt och satt press på mig som gjorde att jag fick möjligheten till både landslags och proffsspel.

Magnus Frisk har lett klubben sen 1994 då Skövde spelade i näst högsta serien och 1997 tog Magnus och laget avancemang upp i elitserien, han har lett laget till sex SM finaler och ett SM guld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista