Charlotte Kalla
Dubbla segrar för Charlotte Kalla i Gällivare. Foto: Ulf Palm/TT

Ny seger för Kalla i Gällivare

1:41 min

Charlotte Kalla fortsätter att imponera i den nationella skidpremiären i Gällivare. 30-åringen vann enkelt 10 kilometer klassiskt.

Resultat 10 km (d) Gällivare
1. Charlotte Kalla
2. Julia Tjekaleva, Ryssland +17,7
3. Natalja Neprajeva, Ryssland +40,9
----
7. Stina Nilsson +1.20,4
8. Anna Haag +1.20,9
11. Ida Ingemarsdotter 1.30,6

Charlotte Kalla har nu två segrar på lika många dagar. I fredags vann hon 5 kilometer fristil och på lördagens 10 kilometer klassiskt var det ingen som kunde hota svenskan.

Kalla var snabbast vid alla mellantider och tog hem loppet 17 sekunder före tvåan, ryskan Julia Tjekaleva.

– Det var kul att åka, jag är nöjd med genomförandet, det kändes som att jag hade mycket kraft och kunde hantera föret, säger Kalla till P4 Norrbotten.

30-åringen kommer inte att köra söndagens sprint utan laddar för världscuppremiären i finländska Ruka om en vecka.

– I morgon ska jag mysa ner mig i tv-soffan efter träningen och sedan drar vi till Ruka på onsdag, jag ser fram emot att ställa mig på startlinjen, säger hon.

Stina Nilsson gjorde sitt första lopp för säsongen och slutade på en åttonde plats. Efter ett ganska svagt första varv ökade hon farten och körde upp sig flera placeringar. Men 24-åringen var inte helt nöjd med tekniken efteråt.

– Jag fick de svar jag ville fysiskt men jag tycker inte att jag åkte jättefint tekniskt, jag var lite flaxig och hoppig, säger hon till SVT Sport.

Förbundskapten Rikard Grip summerar dagen så här:

– Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson och Anna Haag gör stabila insatser. Charlotte Kalla gör det fantastiskt bra, man ser att hon har mer energi hela vägen i dag jämfört med i går, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista