Zlatans återkomst
Foto: CARL RECINE

Zlatan efter comebacken: ”Känner mig speciell”

Efter sju månader var den svenske Manchester United-stjärnan Zlatan Ibrahimovic återigen tillbaka på fotbollsplanen. 

– Jag är tacksam över att jag kan spela fotboll igen, säger Ibrahimovic i Viasat.

Sju månader efter den svåra knäskadan var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i spel i hemmamötet med Newcastle, och det med nummer tio på ryggen. Cirka 15 minuter blev speltiden för Zlatan som var nära att göra ett riktigt drömmål i återkomsten. På volley försökte "Ibra" sig på ett konstmål, men Newcastle-målvakten Rob Elliot räddade.

Det märktes att vår svenske superanfallare saknats bland United-fansen, för så fort Zlatan rörde bollen jublade publiken. Det var en annars pigg Ibrahimovic som visade att han hade ambition på plan. Och om sin återkomst säger han så här:

– Jag känner mig speciell. Jag vet vad jag gör, jag tränar hårt och offrar mycket. Men jag är inte orolig, säger "Ibra" i Viasat. 

Zlatan berättar också att han har haft en tuff tid bakom sig men att hans fokus hela tiden varit att komma tillbaka och det med besked.  

– Jag vill vara med och ge något och hjälpa laget. När du inte kan göra det måste du fokusera på att komma tillbaka. Men det handlar inte bara om att komma tillbaka, utan att komma tillbaka och göra det bra också. Jag är tacksam över att jag kan spela fotboll igen, säger Ibrahimovic i intervjun.

Det blev inget mål för Zlatan i återkomsten men hans Manchester United vann med 4-1 mot Newcastle. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista