Både damernas och herrarnas världsranking i curling toppas av svenska lag.
Både de svenska lagen ångar på i Schweiz. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lag Edin och lag Hasselborg fortfarande obesegrade

1:30 min

Sveriges lag Edin besegrade Ryssland med 10-8 i förmiddagens match i Curling-EM. Efter fyra omgångar är Sverige och Schweiz de enda obesegrade nationerna.

Matchen mot Ryssland var inte helt enkel för de svenska herrarna. Ryssland öppnade med att ta fyra poäng i den första omgången.

– Lagkaptenen kom inte riktigt in i matchen. Jag gjorde två riktiga bajsmackor. Men vi gör en bra återhämtning och det var mycket kvar av matchen då, säger Niklas Edin till P4 Värmland.

Inför den 10:e omgången ledde Sverige med 8-7 men Ryssland, som hade sista sten, kvitterade till 8-8 och det krävdes en skiljeomgång för att utse en segrare.

I den avgörande omgången gjorde inte det svenska lagets skipper, Niklas Edin, några misstag utan säkrade två svenska poäng. 10-8 till Sverige som 16:00 i eftermiddag möter Nederländerna.

Även damerna har inlett med fyra raka segrar. I dagens första match blev det seger mot Tyskland med 8-2. Skippern Anna Hasselborg tyckte att det var en bra match:

– Båda lagen försökte se hur isen fungerade och vi förstod det först. Alla lirar bra och tekniken fungerar fint.

I kväll väntar tufft motstånd i form av hemmanationen Schweiz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista