Diamantboll och guldboll
Foto: Henrik Montgomery/TT

Kosovare Asllani och Andreas Granqvist – vann rätt spelare?

Linköpingsstjärnan Kosovare Asllani och landslagskaptenen Andreas Granqvist fick ta emot Fotbollsgalans Diamantbollen respektive Guldbollen. Men vann rätt spelare?

Sedan 2007 har Zlatan Ibrahimovic vunnit guldbollen. Men inte i år. 2017 var det landslagskaptenen Andreas Granqvist som fick hämta hem priset på scen. Det med motiveringen:

"Andreas Granqvist får guldbollen för sina insatser i landslaget och i klubblaget Krasnodar. Med enastående ledaregenskaper har han satt sin kompetens i kollektivets tjänst, och fört sin klubb till Europaspel och sitt land till VM."

Och för första gången någonsin vann Kosovare Asllani Diamantbollen. 

"Sydsvenskans och Svenska Fotbollförbundets Diamantbollen tilldelas Kosovare Asllani som vuxit ut till en nyckelspelare och ledare i landslaget. Hon besitter fantastiska kvaliteter i form av spelförståelse, målfarlighet, passningsskicklighet – och inte minst en vinnande attityd".  

Men var det rätt spelare som vann? Här är några kommentarer som dykt upp på våra sociala medier. 

Ja, om man tittar på Diamantbollen. 

Grattis Asllani! Det var på tiden. Märkligt att hon inte gjort det tidigare. Jag har alltid tyckt hon är en nästan komplett spelare.

En mycket värdig pris vinnare. Ett stort GRATTIS, Asllani till priset.

Däremot råder det lite mer osäkerhet kring Granqvist. 

Det fanns bara en vinnare och det var Forsberg.

Äntligen någon annan än Zlatan.

Vad tycker du? Fortsätt att kommentera på våra sociala medier eller skriv till oss via vår email. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".