Lämnar för Wolfsburg

LFC-stjärnorna lämnar för Wolfsburg

2:36 min

Både Kristine Minde och Claudia Neto lämnar Linköping för tyska Wolfsburg, det skriver tyska tidningen Wolfsburger Allgemeine.

– Välkommen till den nya verkligheten för svenska mästarlag. De bästa spelarna lämnar för europeiska storklubbar. Det är omöjligt för de största svenska lagen att konkurrera ekonomiskt, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Linköping tappar allt fler spelare. I går blev det klart att Jonna Andersson lämnar för spel i England och Chelsea. I dag skriver den tyska tidningen, Wolfsburger Allgemeine, att mittfältarna Claudia Neto och Kristine Minde har skrivit kontrakt med tyska Wolfsburg. 

Enligt tidningen går båda spelarna på gratis transfer och ansluter till klubben den 1 december. 

”Båda spelarna kommer säkert att kunna hjälpa oss att uppnå våra ambitiösa säsongsmål”, säger sportchef Ralf Kellermann till Wolfsburger Allgemeine. 

Linköping som har vunnit damallsvenskan två år i rad tappade även viktiga kuggar inför året säsong - då i form av Pernille Harder till just Wolfsburg och Stina Blackstenius till franska Montpellier HSC.

– Det är nu i princip hela laget som vann guldet 2016 som lämnat Linköping, säger Richard Henriksson som tror att Linköping återigen behöver plocka in nya spelare.

– Det är viktigt för Linköping att hitta förstärkningar och då handlar det om talanger som kan utvecklas och inte etablerade världsstjärnor. 

Skyttedrottningen Tabitha Chawinga lämnar för kinesiska klubben Jiangsu Suning, hon har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Dessutom lämnar även Irma Helin mästarinnorna Linköping för spel i Djurgården. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista