Niklas Edin
1 av 2
Foto: @WCF
Anna Hasselborg
2 av 2
Foto: @WCF

Lag Edin tog sin sjätte vinst mot Italien

3:23 min

Ikväll tog lag Edin sin sjätte vinst av sju möjliga då man besegrade Italien med hela 10-3 i EM.

Två matcher återstår mot topplagen Norge och mot världsnationen Schweiz.

– Det ser bra ut för framtiden, vi har två tuffa matcher imorgon. Idag var en bra dag för den dagen, säger Niklas Edin som tror på slutspelsplats.

– Det ser ut som sex segrar ska räcka. jag tror att vi i praktiken är klara för slutspel. Det ser bra ut, säger Niklas Edin.  

Svenska damerna besegrade enkelt Ungern tidigare idag med 13-1 som gav upp redan efter sex omgångar. Det blev svenskarnas sjätte seger.

Segern innebär att lag Hasselborg är klara för slutspel. De bästa fyra lagen från grundspelsserien går vidare till semifinalspelet som inleds på fredag.

– Vi har tre matcher kvar och väldigt många stenar. Det gäller verkligen att vara i nuet, kan man behålla fokuset är det nyckeln, säger Anna Hasselborg. 

På fredag väntar slutspelet och innan dess är det tre omgångar kvar i grundserieomgången. På onsdagen väntar Ryssland och Tjeckien och där efter spelas sista matchen i grundserien mot Italien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista