VM-kval basket
Arkivbild. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Martin Pahlmblad: ”Vi ska slå alla lag”

1:20 min

Ukraina står för motståndet när VM-kvalet drar igång under fredagen.

– Just nu är vi underdogs, men vi klättrar på rankingen och jag gillar att slå ur underläge, säger Martin Pahlmblad till Radiosporten.

Turkiet, Lettland och Ukraina är motståndet som väntar för de svenska basket herrarna när VM kvalet drar igång under fredagen.

Det för att sedan ta sig till slutkvalet där 24 lag gör upp om tolv platser till VM i Kina 2019 måste Sverige ha tre lag bakom sig.

Det är en tuff uppgift som Sverige har framför sig. Samtliga lag i VM-kval gruppen är högre rankade och var med i det senaste EM-slutspelet.

Turkiet och Lettland kommer dock med ett på papperet sämre lag eftersom konflikten mellan FIBA och Euroleague ännu inte är löst.

Konflikten innebär för svenskt vidkommande att Jeffrey Taylor inte är disponibel. Saknas gör också Markus Eriksson på grund av skada.

Två som är tillbaka efter skador är Ludde Håkansson och Chris Czerapowicz. En som gör comeback i landslaget är veteranen Joakim Kjellbom.

Martin Pahlmblad är optimistisk inför VM kvalet:

– Vår styrka är att laget är samspelt. Vi har under många år spelat med Vedran Bosnic som förbundskapten och samtliga spelare vet vilka roller alla har.

– Just nu är vi underdogs, men vi klättrar på rankingen och jag gillar att slå ur underläge.

Martin Pahlmblad vill inte se fredagens match mot Ukraina som en nyckelmatch när det handlar om vilket lag de ska ha bakom sig i VM kvalet.

– Min inställning är att vi ska vinna mot alla lag. Skulle vi förlora mot Ukraina, så får vi slå Turkiet istället menar Södertäljes guard. 

LYSSNA: På kvalmatchen i kvällens Sportextra med start 19.00!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".