Johannes Hösflot Kläbo
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Anders Wiklund/TT

Kläbos andra raka när Halfvarsson stumnade

2:50 min

Calle Halfvarsson utmanade om en pallplats i herrarnas 15 km klassisk stil i Ruka. Men svensken stumnade rejält på slutet och blev bara tia. I stället tog norrmannen Johannes Hösflot Kläbo sin andra raka seger i världscupen.

Resultat 15 km (h) Ruka
1) Johannes Hösflot Kläbo, Norge
2) Didrik Tönseth, Norge +15,3
3) Iivo Niskanen, Finland +17,7
---
Svenskar:

10) Calle Halfvarsson
14) Marcus Hellner

– Det var ingen höjdare, jag har inte energin som jag behöver för att hänga med i toppen, säger Calle Halfvarsson till Radiosporten.

Halfvarsson som tog en pallplats i fredagens sprint och hade siktet inställt på ytterligare en pallplats på lördagen. Och det såg länge bra ut. Efter halva loppet hade fyra åkare kopplats greppet.

Johannes Hösflot Kläbo som startade tidigt tog ledningen vid mellantid efter mellantid. Men sent startade trion Calle Halfvarsson, Iivo Niskanen (Finland) och Alexander Bolshunov (Ryssland) låg hack i häl. 

Halfvarsson stumnade dock rejält på slutet och tappade 25 sekunder på Kläbo under andra halvan och fick nöja sig med tionde plats. Även Niskanen och Bolshunov stumnade.

Så Didrik Tönseth tog i stället andraplatsen medan Niskanen blev trea.

21-årige Kläbo, som vann fredagens sprinttävling, fick återigen kliva högst upp på pallen.

Kläbo vann med 15 sekunder och ser ut att kanske ta över norska skidtronen efter Martin Johnsrud Sundby den här säsongen. Johnsrud Sundby fick nöja sig med åttonde plats i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista