Sarah Sjöström.
Trots ny supertid vann Ranomi Kromowidjojo på ny världsrekordtid på 50 meter fritt. Foto: Christine Olsson/TT

Sjöström: "Jag har jagat världsrekordet hela säsongen"

4:37 min

50 m fjärilsim. Det är ett världsrekord som Sarah Sjöström fortfarande vill åt. Faktiskt har hon inte ens det svenska rekordet – för både det och världsrekordet är Therese Alshammars.

Här är samtliga nominerade till Jerringpriset

– Vanligtvis är man snabbare i kortbana än i långbana, men det har inte jag varit i år, säger Sjöström som ändå tror att hon kommer att sätta rekordet:

– Någon gång tar jag det. Om jag inte gör det i år har jag en ny chans nästa år.

– Det gäller att allt sitter, alla detaljer. 

Jag har världens roligaste jobb. Jag kommer inte kunna ha det hela livet så jag njuter verkligen av det just nu. 

Sarah Sjöström, som vunnit Jerringpriset två gånger, har chans att vinna igen. I P4 Extra pratade hon både om det, men även om sin profession och sin vardag. 

Gillar du att bada?

– Nej, jag hoppar i och svalkar mig om det är varmt på somrarna, men jag flyter inte direkt runt i en badring. Att bada är mitt jobb så det är inte så att jag gör det på fritiden, säger Sarah Sjöström till P4 Extra. 

Om inte du vinner Jerringpriset, vem är din favorit bland de andra?

– Jag gillar verkligen friidrott. Jag kollar på det hela tiden, så därför skulle jag nog säga Daniel Ståhl. Men Tove Alexandersson också, som vunnit VM-guld i två olika sporter, det är häftigt, säger Sarah Sjöström.

Klicka här för att komma till röstningen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista