Kim Björkegren
Foto: Stefan Jerrevång/TT

Linköping bryter med guldtränaren

2:53 min

Knappt ett år på jobbet, med ett vunnet SM-guld som facit. Trots framgången väljer Linköping FC och huvudtränaren Kim Björkegren att gå skilda vägar.

– Det känns väldigt tråkigt efter ett fantastiskt år, med fina sportsliga framgångar men framförallt en vardag som varit väldigt bra, säger Kim Björkegren till P4 Östergötland.

– Vi har haft lite delade meningar om hur den sportsliga verksamheten ska drivas. Nu står det klart att vi är för långt ifrån varandra och då är det bättre att gå åt skilda håll, säger Kim Björkegren till P4 Östergötland, som nu "blickar framåt mot nya utmaningar."

– Kim har levererat ett mycket bra resultat tillsammans med övriga ledare och spelare och det är alltid tråkigt när tränare lämnar, men det är en del av elitidrottens vardag, säger ordförande Christer Mård till klubbens hemsida.

För två säsonger sedan var det en liknande historia: Linköping vann damallsvenskan med tio poängs marginal – efter det lämnade Martin Sjögren tränarjobbet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista