Thelin tar över Elfsborg
Arkivbild. Foto: Mikael Fritzon/TT

Jimmy Thelin tar över Elfsborg

Det blir den 39-årige Jimmy Thelin som leder Elfsborg 2018. Det tillsammans med sin assistent från Jönköpings Södra, Miguel Beas Martinez och ex-landslagsmittfältaren Tobias Linderoth.

Jimmy Thelin lämnade förra veckan sin post som huvudtränare för Jönköpings Södra, som han tränat sedan 2014.

I dag bekräftades det att Thelin, som är född och uppvuxen i Jönköping tar sig de dryga åtta milen västerut, till Borås och Elfsborg.

– Det känns fantastiskt att få den stora äran att träna en så fin och anrik förening som IF Elfsborg. Jag är väldigt tacksam för att Elfsborg tror på mig och att jag får komma till Borås och träna laget, säger Jimmy Thelin till Elfsborgs hemsida.

Som sällskap tar han med sig sin assisterande tränare från Jönköping, Miguel Beas Martinez. Dessutom får förre landslagsmittfältaren och Elfsborgs-spelaren, som tränat Elfsborgs U17-lag, Tobias Linderoth en tredje roll i tränarteamet.

Elfsborg hade en misslyckad säsong och slutade på en åttondeplats i Allsvenskan 2017. Tränaren Magnus Haglund sparkades med några omgångar kvar att spela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".