Fredricson
Foto: Sören Andersson/TT

Ny seger för Fredricson – snuvade eleven på bilen

Stephanie Holmén hoppades länge få sätta sig vid ratten och gasa på med förstapriset inne i Friends. Då kom chefen och snodde både segern och bilen.

– Vad ska man göra? Man vill alltid vinna, säger Peder Fredricson och slår ut med händerna.

Fredricson dominerar stort med stjärnhästen All In i den internationella hästshowen. Efter tre av sju klasser har han två segrar och en tredjeplats. Det ska mycket till för att någon ska hota honom i kampen om meetingpriset.

Men Stephanie Holmén, 26, gjorde verkligen ett försök att sätta bossen på Grevlundagården på plats i 1,50-hoppningen. Ut som trea ledde hon länge. Tredje sist ut i startfältet kom chefen. Han hade tiden att gå på, gjorde inga misstag och vann igen.

Läraren slog eleven - och det var inte helt populärt.

– Jag är inte så sur, bara lite, sade Holmén på presskonferensen.

– Nä, men jag sade till Peder att nu snuvade du mig på min första bil. Men vi sade också att är det någon som ska slå mig så är det Peder. Det är väldigt roligt att vi kan vara etta och två och bäst, fortsatte Holmén.

Talangen har jobbat under Fredricson på anläggningen på Österlen i fyra år. Så pass framgångsrikt att hon får rida Flip's Little Sparrow, som tidigare matchades av Europamästaren. En häst båda är mycket känslomässigt fästa vid.

– Hon är en fantastisk häst, en av mina favorithästar genom tiderna. Hon har en otrolig integritet, stor personlighet och är ärlig, säger Fredricson. och gladdes dubbelt åt segern.

– Jag är förstås jätteglad för Stephanies skull. Stolt för vårt stall och för vårt team, att vi kunde vara etta och tvåa här.

– Jag är också jätteglad för segern. Man kanske kan tro att bara för att jag vunnit EM och haft ett bra år så tar man det lite för givet, men det gör man verkligen inte. Varje ny dag med hästar är en ny utmaning. En ny klass är en ny utmaning och det är alltid lika kul att vinna.

Fredricson är säker på att det mest är en tidsfråga innan Stephanie Holmén får sätta sig i en splitterny bil inne på en arena.

– Hon har många bilar framför sig att vinna. Jag är övertygad om att hon kommer att göra det, säger han.

Nu gick inte Holmén lottlös. Andraplatsen var värd drygt 140 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista