skidskytte Lindström uppgiven
Fredrik Lindström. Foto: Pontus Lundahl/TT

Stående missar kostade Lindström pallplatsen

0:56 min

Fredrik Lindström nådde en fin placering i jaktstarten men det kunde ha blivit bättre.

Världscupveckan i Östersund avslutades på söndagen med herrarnas jaktstart. Svenskarna Fredrik Lindström och Jesper Nelin låg båda långt fram i fältet när det var dags för det tredje skyttet, men det där gick det rejält snett. Lindström missade två skott och för Nelin var det än värre: fyra bommar!

I det sista skyttet var Lindström felfri, samtidigt som flera av pallaspiranterna missade flera skott, och han klättrade åter uppåt i fältet. Det slutade med en femteplats, åtta sekunder från pallen. Nelin föll tillbaka till plats 36.

– Topp fem är man ju inte varje dag så det känns bra, säger Lindström som framför allt är nöjd med hur åkningen har fungerat för honom i Östersund.

Den franska storstjärnan Martin Fourcade vann efter att ha dragit ifrån just vid det tredje skyttet. Det innebar den 64:e segern i karriären för Fourcade som därmed också stått på pallen i alla tre loppen i säsongsöppningen (trea i distanstävlingen och tvåa i sprinten).

1. Martin Fourcade, Frankrike, 30.12,2 (1)
2. Jakov Fak, Slovenien, +40,8 (2)
3. Quentin Fillon Maillet, Frankrike, + 42,1 (2)

5. Fredrik Lindström, +50,2 (3)
30. Sebastian Samuelsson +2.25,4 (4)
36. Jesper Nelin, +2.52,9 (7)


I damernas tävling blev det precis som i sprinten vinst för tyskan Denise Herrmann. Den omskolade längdskidåkaren var knappa halvminuten före Frankrikes Justine Braisaz, trots två bommar fler.

För svensk del var det ingen lyckad eftermiddag: Anna Magnusson på 37:e plats placerade sig högst i fältet.

– Jag tycker det var ett rätt bra lopp. 90-procentigt skytte är ändå godkänt och åkningen kändes ganska bra i dag. Så det var ett bra lopp även om jag gärna hade plockat några fler placeringar, en bom mindre och det kanske hade blivit en hel del placeringar bättre, säger Anna Magnusson till Radiosporten.

1. Denise Herrmann, Tyskland, 30.02,7 (2),
2. Justine Braisaz, Frankrike, +25,8 (0),
3. Marte Olsbu, Norge, +48,0 (2)

37. Anna Magnusson +3.21,8 (2),
39. Emma Nilsson 3.30,9 (3),
40. Maria Brorsson +3.31,6 (3),
44. Elisabeth Högberg 3.42,3 (3).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista