Fredrik Perssons häst dog efter prisceremonin.
Fredrik Perssons häst dog efter prisceremonin. Foto: TT

Häst dog på Friends arena

Sweden International Horse Show på Friends arena avslutades med en tragedi. Fyrspannshästen Luma de Lux dog efter tävlingarna under ett ärevarv.

– Hästen var skakig och lägger sig ner. Hästarna kopplas snabbt loss och jag var på plats inom några sekunder. Från det att jag kommer in är det inga hjärtslag hos hästen, säger veterinär Axel Wallman till tidningen Ridsports webbplats.

Hästen kommer att obduceras och beskedet om vad som hänt kommer att dröja några veckor.

– Mer om vad som har hänt kan vi bara spekulera i. Det har någonting med cirkulationen att göra, men mer får obduktionen utvisa, säger veterinär Axel Wallman.

Dödsolyckan var den andra på två år vid Sweden International Horse Show.

– Vi är förtvivlade, att det här skulle hända en gång till, det är så osannolikt att man tror knappt det är sant. Men vi var väl förberedda, vi har fem veterinärer på plats och vi kunde ta hand om incidenten på ett bra sätt, säger Ulf Rosengren, ordförande för organisationskommittén, till SVT Sport.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista