Bragdguldsfavoriter

Lyssnarna: Sarah Sjöström borde få bragdguldet

Radiosportens Facebook-följare har sagt sitt. Efter lunch får vi facit.

I dag efter klockan ett så presenteras årets mottagare av Svenska dagbladets guldmedalj, eller bragdguldet kort och gott.

Vi frågade våra följare på Facebook vem de skulle utse till vinnare och svaret från majoriteten blev: Sarah Sjöström!

Framröstad som årets bästa kvinnliga idrottare i hela världen måste vara väl kvalificerad för priset i Sverige, dessutom i en världssport.

Skam och nedläggning om INTE Sarah Sjöström får det.

Andra förslag bland de individuella idrottarna är orienteraren Tove Alexandersson och racingföraren Johan Kristoffersson, men det är framför allt två fotbollslag som nämns flitigt. Dels herrlandslaget för VM-kvalificeringen och dels Östersunds FK, för prestationen i Europa League.

Fotbollslandslaget har gjort den största BRAGDEN av alla uträknade från första början och nu får man uppleva ett VM nästa år igen.

Årets bragd måste bli Östersunds fotboll, de har gjort de omöjliga möjligt 2 ggr.

Vem eller vilka som juryn har valt i år får vi veta senare i dag. Glöm inte heller att du inte kan bara ha åsikter om, utan också vara med och bestämma vem som får Radiosportens Jerringpris!

Här kan du se kandidaterna och rösta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista