Gunilla Axén vid SvFF-logga
Gunilla Axén. Foto: Jessica GoW/TT Johanna Jennische/Sveriges Radio Montage: Sveriges Radio

Gunilla Axén: ”Väldigt grova sexuella ofredanden”

1:21 min

Penisbilderna var inte de enda trakasserier som Gunilla Axén utsattes för under sin tid på svenska fotbollförbundet. Nu berättar hon för SVT Sport om fysiska ofredanden.

– Det är ofredanden från olika personer som har hänt vid olika tillfällen, vid konferenser bland annat. Väldigt grova sexuella ofredanden. Det är väl det jag kan säga just nu, säger hon till SVT Sport.

Gunilla Axén jobbade som utvecklingschef på förbundet 2003-2010. I oktober berättade hon om hur hon fått penisbilder skickade till sig av tre landslagsspelare, som inte nödvändigtvis spelade under de åren.

Förbundet har inlett en internutredning och i dag hölls ett andra möte mellan Gunilla Axén och förbundets chefsjurist Anders Hübinette.

– Alla har erkänt, det är en person som har sagt att han inte vill kännas vid det här. Men då finns det ju vittnen som har sett händelser som har pratat med Anders och de är anställda på förbundet idag, säger Axén till SVT Sport.

Hon berättar också för första gången om att det ska ha skett fysiska ofredanden.

– Det har varit betydligt värre saker skulle jag vilja påstå. Det har vi rett ut och diskuterat, hur kunde man ha gjort det här bättre.

Anders Hübinette vill inte gå in på detaljer om vad som togs upp under dagens möte.

– När det gäller detaljer i utredningen så återkommer vi med vad vi vill kommunicera utåt, det är vad vi håller oss till, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista