Jazz Kings Basketball
Foto: Rich Pedroncelli/AP

Jonas Jerebko trivs i Utah Jazz

6:49 min

Efter att först ha varit petad i sin nya klubb leker nu basketlivet för svensken.

Trots en knapp förlust i Oklahoma natten till onsdag har Utah Jazz vunnit sju av sina senaste nio matcher. Jonas Jerebko har fått spela mycket. Han har startat nio matcher i rad och trivs i Utah.

– Det är den roligaste basketen jag har spelat i NBA och det är kul att vi fortsätter dela på bollen.

I de första fem matcherna fick inte Jonas Jerebko spela en enda minut efter flytten från Boston Celtics. I sin näst senaste match hade han mest speltid av alla i laget med 30 minuter och satte två stycken trepoängare, vilket han skjuter med stor träffsäkerhet. 

– Jag tror jag skjuter bäst i hela NBA så det är bara att fortsätta.

Då vi träffades, när Jazz mötte Los Angeles Clippers, var han femtioprocentig i trepoängsskyttet. Nu har han 45,8%, vilket inte är bäst i NBA, men han är med i toppskiktet i såväl ligan som laget. Den frustrerande starten på säsongen beskriver han så här:

– Det var bara att fortsätta träna. jag visste min chans skulle komma även om jag inte visst det skulle komma så fort som det gjorde nu

Är det stor skillnad på hur Utah och Celtics spelar?

– Jag tycker vi spelar en bättre basket helt enkelt. Vi hade ett lite annat spelarmaterial i Boston och det blev lite individuellt. Här spelar vi mer som ett lag.

Jonas Jerebko spelade 30 minuter i sin näst senaste match, vilket han knappt gjort sedan sitt rookieår med Detroit. Efter 9 raka starter för Jerebko kom en av de skadade spelarna, centern Rudy Gobert, tillbaka och fick startplatsen. Men svensken spelade ändå mest i hela laget i den matchen och över 21 minuter i nattens förlust. Han startade inte heller då men byttes snabbt in.

Han trivs både med sitt nya lag och sin nya stad.

– Det är ingen trafik och nära till arenan och bra restauranger. Nu har vi börjat vinna också och fansen har varit helt grymma.

Även om chansen uppstod genom skador så har det ju gått mycket bättre  för laget sen du fått starta och fått mer speltid!

– Det var därför jag kom hit. Jag visste att jag kunde bidra och nu har jag fått visa det. Nu gäller det bara att fortsätta och se till att laget fortsätter vinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista