Sverige och Friends arena kan komma att stå värd för EM 2020.
Sverige och Friends arena kan komma att stå värd för EM 2020. Foto: TT

Henriksson: ”Om Belgien hoppar av så har Sverige en bra chans”

0:58 min

Radiosportens expert Richard Henriksson tror att Sverige har goda chanser att få ta över EM-matcherna i fotboll 2020 om Bryssel fråntas värdskapet. Idag ska europeiska fotbollsförbundet ta beslut i frågan.

Anledningen till att Bryssel kan bli av med EM-matcherna i fotboll 2020 är att bygget av en ny arena dragit ut på tiden.

– Om Belgien hoppar av det här så har Sverige i min mening en bra chans att få värdskapet för EM-matcherna, inte minst eftersom Karl-Erik Nilsson som vicepresident i Uefa sitter på en position som gör att han har många Uefa-medlemmars öra, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

– Det som talar emot Sverige är att de övriga alternativen, London i England och Cardiff i Wales, har betydligt större arenor vilket skulle innebära större intäkter för Uefa och själva mästerskapet.

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson:

– Bryssel lär säkert ända in i det sista försöka övertyga Uefa om att man ändå ska få chansen. Skulle det bli så att man väljer att inte ta Bryssel så ska man vara medveten om att det är tre väldigt starka kandidater.

– Arenakapaciteten är lite större i Cardiff och Wembley, så det blir en tuff resa. Men vi har ett bra bud och hade inte kunnat göra det här bättre. Stockholm visade upp sig från sin allra bästa sida i somras så vi hoppas, men det blir tufft.

– Blir det en fråga om ekonomi så har vi otroligt svårt att konkurrera. Det är en omöjlighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".