Sven Thorgren.
Sven Thorgren. Foto: Olsen, Geir

OS-hoppet Sven Thorgren skadad igen

Thorgren: "Helt sinnessjukt!"
3:34 min

Snowboardstjärnan Sven Thorgren har skadat sig igen. Precis när han var tillbaka efter sin fotskada var olyckan framme på en träning.
– Det känns helst sinnessjukt, säger han.

23-åringen landade illa på en träning i Sälen och bröt nyckelbenet. Nu väntar minst fyra veckors vila.

– Jag skulle känna lite på foten, och det kändes jättebra. Så började jag köra rätt ordentligt, då hann jag ungefär fem åk och sen lyckades jag bryta nyckelbenet, berättar han för Radiosporten, och fortsätter:

Så det är helt sinnessjukt faktiskt, att det råkade hända.

Ja, hur känns det att råka ut för en ny skada igen?
– Ja, jag har ju knappt hunnit känna efter, men det är inte så kul... Det känns inte som att man har turen på sin sida riktigt. Men samtidigt så är det ju bara ett nyckelben och det finns ingen risk att jag kommer missa OS, så det är ju positivt.

– Men det känns ju bedrövligt just nu.

Thorgren, som vann den prestigefyllda tävlingen X-games i våras, är både ett OS-hopp i slopestyle och den nya OS-grenen big air.

– Det finns nog ingen större risk att jag missar OS. Däremot är det ju surt att gå miste om mycket träningsmöjligheter innan. Och nu var ju planen att på söndag dra till Colorado och tävla, och sen skulle jag vara i Whistler över jul och nyår, och de planerna går ju lite åt skogen just nu, säger han.

Känns det som att chanserna att bli OS-uttagen i big air blir mindre nu?
– Nej, det tycker jag inte. Jag tror att jag kommer hinna köra ett till OS-kval och bevisa mig. Men det handlar mer om att jag bevisar mig för SOK så att de vet att det finns möjligheter att ta medalj där också, så det tror jag inte ska vara någon större fara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".