Matts Olsson svarade för ett bra första åk.
Matts Olsson svarade för ett bra första åk. Foto: EZRA SHAW

Olsson har toppkänning efter första åket

Matts Olsson gjorde ett bra första åk och har ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Svensken ligger sexa i herrarnas storslalom – bara 41 hundradelar efter ledaren Marcel Hirscher.

Resultat första åket:
1. Marcel Hirscher 56,74
2. Stefan Luitz +0,10
3. Alexis Pinturault +0,12
----
6. Matts Olsson +0,41

Svenske Matts Olsson var först ut av samtliga åkare i herrarnas storslalom i franska Val d'Isère. På grund av dåligt väder fattade det internationella skidförbundet, Fis, beslutet att flytta ned starten en bit men vädret och den skymda sikten var inget som störde Olsson.

29-åringen var stabil hela första åket och gick i mål på tiden 57,15.

Tiden räckte till en fin sjätteplats och Olsson har därmed skaffat sig ett bra utgångsläge inför det andra åket senare i dag. Svensken är 41 hundradelar efter österrikaren Marcel Hirscher som leder herrarnas storslalom och 29 hundradelar från pallen.

Tysken Stefan Luitz ligger tvåa och Alexis Pinturault ligger trea. 

För André Myhrer blev det ett kortvarigt första åk. Svensken gick tidigt på en innerskida, höll på att missa käppen och körde sedan ur. 

12.30: Hör andra åket i P4 Extra

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista