Stina Nilsson vann sprinten i Davos.
Stina Nilsson vann sprinten i Davos. Foto: Gian Ehrenzeller

Nilsson vann efter dramatiskt avgörande

0:49 min

Stina Nilsson fortsätter att imponera i världscupsprinten. I dag kom andra segern av tre möjliga när hon efter ett dramatiskt avgörande knäckte Maiken Caspersen Falla och vann i Davos.

Resultat sprint fristil:
1. Stina Nilsson 2.47,99
2. Maiken Caspersen Falla +0,08
3. Kikkan Randall 2,53

– Falla är en väldigt tuff motståndare men i dag visa också flera amerikanskor att de är med i matchen, säger Stina Nilsson till Radiosporten.

I en lugn öppning tog Stina Nilsson täten direkt med största konkurrenten Maiken Caspersen Falla tätt i rygg. Duon följdes åt genom hela finalen men en liten miss av Nilsson i slutet av loppet håll på att kosta henne segern.

I sista branten gjorde Nilsson ett litet ryck och fick en lucka på några meter. Men ett litet felskär in på upploppet gjorde att norskan kröp närmare men utan att passera Nilsson som vann efter fotogranskning.

– Jag märkte att det var isigt där och jag gjorde det väldigt bra alla heat. Det var bara finalen där jag prickade in exakt där isen var, men det gick ju bra, säger Nilsson.

Nilsson var 0,08 före norskan och har nu två sprintsegrar av tre möjliga i världscupen. Den svenska stjärnan vann premiären i Ruka och var femma i Lillehammer förra helgen.

– En bra dag, jag kände mig pigg hela tävlingen.

Hanna Falk var tvåa i sin kvartsfinal men i semifinalen tog det stopp för svenskan som slutade femma i sitt heat och blev utslagen.  

Ida Ingemarsdotter, Linn Sömskar och Evelina Settlin blev alla utslagna i kvartsfinal. Närmast en semifinalplats var Ingemarsdotter som efter fotogranskning blev trea i sitt heat, två hundradelar efter amerikanskan Sophie Caldwell.

På herrsidan blev samtliga svenskar utslagna i kvartsfinal. Teodor Peterson var i stor ledning i sitt heat när han gick omkull i den sista kurvan och fick se samtliga åkare blåsa förbi. 

Norske talangen Johannes Hösflot Kläbo vann sprinten och har därmed vunnit samtliga världscuptävlingar den här säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista