Charlotte Kalla leder den totala ställningen.
Charlotte Kalla leder den totala ställningen. Foto: Anders Wiklund/TT

Guide: Världscupen i Davos rullar vidare

Tävlingshelgen i Davos rullar vidare med 10 km fristil för damer och 15 km fristil för herrar. Radiosporten ger er förutsättningarna inför dagen.

Plats: Davos i Schweiz
Distans: 10 km fristil (d) och 15 km fristil (h)
När: 11.30 (d) och 13.45 (h)
Vi sänder: Från 11.33 i P4 Extra och från 13.45 i Sportextra i P4

Damer

Stina Nilsson vann sprinten i går och klättrade därmed till en tredjeplats i den totala ställningen. Men det största svenska hoppet är naturligtvis Charlotte Kalla som leder den totala världscupen. Förra helgen i Lillehammer gjorde Kalla ett avgörande ryck i den sista backen i skiathlon-loppet, drog ifrån utmanaren Heidi Weng och var överlägsen etta i mål.

Totalfyran i världscupen, Marit Björgen, stod över gårdagen sprint för att samla krafter till dagens 10 km i fristil och blir säkert som så många gånger förr en tuff konkurrent.

Ställningen i världscupen:
1. Charlotte Kalla 438 poäng
2. Heidi Weng 336
3. Stina Nilsson 330

Herrar

Inte heller i gårdagens sprint lyckades någon rå på unge talangen Johannes Hösflot Kläbo som fortfarande är obesegrad i världscupen den här säsongen. Frågan är om någon lyckas peta ner norrmannen från tronen i dag?

Landsmannen Martin Johnsrud Sundby var tvåa på distansen förra helgen och får gälla som en av utmanarna. Hans Christer Holund blev trea i Lillehammer och även på fjärde plats blev det norskt i form av Simen Hegstad Krüger.

Bäste svensk då var Marcus Hellner som blev elva. Den som ligger bäst till i den totala ställningen är däremot Calle Halfvarsson – men på grund av magsjuka finns inte Halfvarsson med i Davos.

Ställningen i världscupen:
1. Johannes Hösflot Kläbo 626 poäng
2. Alexander Bolshunov 342
3. Martin Johnsrud Sundby 328
----
9. Calle Halfvarsson 186

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista