André Myhrer blev trea i herrarnas slalom.
André Myhrer blev trea i herrarnas slalom. Foto: Alessandro Trovati

Myhrer på pallen i Val d'Isère

1:54 min

André Myhrer slutade trea i herrarnas slalom i Val d'Isère. Svensken gjorde två bra åk och knep den sista pallplatsen – 0,40 efter Marcel Hirscher som vann dagens tävling.

– Jag är jättenöjd, säger André Myhrer till Radiosporten.

Resultat slalom:
1. Marcel Hirscher 1.41,94
2. Henrik Kristoffersen +0,39
3. André Myhrer +0,40
----
8. Mattias Hargin 1,06

Snön vräkte ned när herrarnas slalom skulle avgöras i Val d'Isère. André Myhrer låg trea efter det första åket och förvaltade utgångsläget väl trots begränsad sikt.

Svensken inledde lugnt men var trots det i knapp ledning vid den första mellantiden. Han tappade något i mittenpartiet och gick i mål som trea.

Men varken Michael Matt eller Stefano Gross lyckades slå svensken i de efterföljande åken och Myhrer knep därmed tredjeplatsen i franska Val d'Isère.

– Det känns oerhört skönt. Men det var hemskt dålig sikt faktiskt. Men det passade mig ganska bra, jag hade en bra plan i dag och jag tycker att jag fullföljde den, säger Myhrer till Radiosporten.

Även Mattias Hargin, fyra efter första åket, hade slagläge inför avslutningen. Men 32-åringen kom in sent i flera svängar, tappade dyrbar tid och blev till slut åtta.

Marcel Hirscher, som bröt fotleden så sent som i augusti, imponerande när han klättrade från åttonde till första plats och vann slalomtävlingen. 


Världscupen slalom, ställning:

1) Henrik Kristoffersen 160 poäng
2) Marcel Hirscher 114
3) Felix Neureuther 100
4) Mattias Hargin 92
----
7) André Myhrer 60

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista