Östersunds Brwa Nouri.
Östersunds Brwa Nouri. Foto: Robert Henriksson/TT

Så skriver engelska medier om Östersund-Arsenal

Engelska tidningar är överens om Arsenal fick en gynnsam lottning. När det gäller Östersund fokuserar man dels på klubbens ungdom och dels på att tränaren Graham Potter är engelsman.

Daily Mail skriver att Östersund inte fanns när Arsene Wenger tog över Arsenal, och att Potter har gjort underverk med Östersund. Tidningen ser fram emot duellen mellan Wenger och Potter och påpekar att Östersundstränaren är den ende engelsmannen som tränar ett lag i de europeiska cuperna den här säsongen.

The Sun ordvitsar "Oh so Swede" och menar att Arsenal lär vara mycket nöjda med lottningen. Men man kallar också Östersund för jättedödare, efter framfarten under hösten.

The Guardian påpekar att Potter möter engelskt motstånd för första gången och jämför 42-åringen med Roy Hodgson - en annan engelsman som fick sitt tränargenombrott i Sverige.

BBC nämner ett gott tecken för Arsenal: Klubben är obesegrad i Europamatcher mot svenska lag (tre vinster, en oavgjord).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista