Alexander Rudd
Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Tillbaka efter rattfyllan: ”Kommer inte göra om det”

2:21 min

Innebandyspelaren i Storvreta, Alexander Rudd, åkte i höstas fast för rattfulla. I går gjorde Rudd comeback efter avstängningen.

– Jag kommer inte göra om det, säger han till Radiosporten.

I höstas åkte Storvreta-spelaren Alexander Rudd fast för rattfylla. Konsekvensen blev en avstängning från innebandyn med ett krav från klubben: att delta i ett åtgärdsprogram. 

– Det är inget jag är jättestolt över, men jag har lärt mig något av det och jag kommer inte göra om det, säger 25-åringen Alexander Rudd till Radiosporten.  

Hur har den här tiden varit?

– Det har varit väldigt tungt. Den tyngsta perioden i mitt liv utan tvekan. Jag har mått rent ut sagt förjäkligt, men jag försöker att lägga detta bakom mig och blicka framåt och komma tillbaka så stark som möjligt. 

Hur har det påverkat dig?

– Just dagarna efter när mobilen vart nedringd och det var massa skriverier var en väldigt tung period. Jag stängde in mig och stängde av telefonen i en veckas tid. 

Vad det är för åtgärdsprogram vill Rudd inte kommentera.

– Vad det innebär vill varken jag eller klubben uttala oss om. 

Hur gick det i comebacken då? Storvreta åkte på en 6-4-förlust mot Dalen. Men det var inget Rudd fokuserade på. 

– Det är såklart väldigt efterlängtat att och kul att vara tillbaka här i hallen. Det var kul att komma in och känna på hetluften igen.

LYSSNA: På hela intervjun i spelaren ovan! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista