Ryssland jublar efter sitt enda mål under ordinarie matchtid.
Ryssland tar sikte mot OS. Foto: Janerik Henriksson/TT

Rysslands förbundskapten bekräftar: Åker till OS

I går bestämde sig Rysslands olympiska kommitté för att stötta alla som vill åka till OS.
Och nu bekräftar ishockeyförbundet att de tänker ställa upp.
– Vi åker som Ryssland och gör bara några förändringar på tröjorna, säger vice ordförande Roman Rotenberg.

En av de största frågorna inför OS i Pyeongchang har varit hur det blir med ishockeyturneringen, då företrädare för KHL tidigare hotat med att inte släppa några spelare om Ryssland skulle stängas av från OS – vilket ju har blivit fallet.

Men nu verkar det som att det står klart att ishockeyturneringen kommer att innehålla de största KHL-frågorna. I dag, på en presskonferens inför stundande Channel One Cup, bekräftade nämligen det ryska ishockeyförbundets vice ordförande Roman Rotenberg att Ryssland kommer att spela turneringen under neutral flagg.

– Vi åker som Ryssland och gör bara några förändringar på tröjorna. Tröjorna är redan tillverkade och till 90 procent så är det våra vanliga tröjor, sade han.

Och förbundskapten Oleg Znarok berättade att laget som ska spela turneringen i Moskva till stora delar blir samma som han kommer att ta med till Pyeongchang.

– Stämningen i laget är utmärkt. Vi siktar på OS nu och laget i den här turneringen är nästan identisk med den som vi ställer upp med i OS, sade han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista