Förbundskapten Henrik Signell varnar för det franska försvaret.
Förbundskapten Henrik Signell varnar för det franska försvaret. Foto: TT

Signell: ”Frankrike har världens bästa försvar”

Henrik Signell: "Varit otroligt bra över lång tid"
4:01 min

I morgon väntar semifinal i handbolls-VM för de svenska damerna. För motståndet står Frankrike som vunnit samtliga möten med Sverige i mästerskapssammanhang.

– De har förmodligen världens bästa försvarsspel, säger förbundskapten Henrik Signell till Radiosporten.

För första gången är de svenska handbollsdamerna framme i semifinal i VM-sammanhang. Fredag, klockan 20.45, i Hamburg så väntar den historiska matchen mot OS-silvermedaljören från OS i Rio – Frankrike.

– Vi har stor respekt för dem. På 13 matcher har de vunnit 12 tror jag. Vi har inte kollat jättemycket på dem än men kommer att göra det och hoppas hitta svagheter hos dem också, säger Johanna Westberg till Radiosporten.

Hittills har Sverige aldrig besegrat Frankrike i mästerskapssammanhang. 

– Att vi haft svårt mot dem betyder att de varit otroligt bra över lång tid och fortfarande är det. De har förmodligen världens bästa försvarsspel med taktik och fysik i det. De blir tuffa men vi har gjort många mål innan och jag tror att vi ska kunna luckra upp deras försvar också, säger förbundskapten Henrik Signell.

Målvakten Filippa Idéhn spelar sedan några månader tillbaka i den franska ligan.

– Jag har mött alla lag i den franska ligan. Jag känner till många spelare och det ger kanske en liten fördel när man läser in klippen.

Semifinaler:

Norge-Nederländerna Fredag, 17.30
Sverige-Frankrike Fredag, 20.45

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".