Rasmus Dahlin gör sitt andra JVM.
Rasmus Dahlin gör sitt andra JVM. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Dahlin: ”Tänker inte att jag ska ha en ledarroll”

3:48 min

Rasmus Dahlin har rankats som en av världens största ishockeytalanger. Men någon större press inför JVM känner inte den svenska supertalangen.

– Jag ska gå in och göra mitt bästa, det är inte så att jag tänker att ”nu ska jag ta en ledarroll”, säger Rasmus Dahlin till Radiosporten.

Hör hela intervjun med Rasmus Dahlin i ljudfilen ovan

Inför sommarens NHL-draft har det spekulerats i att Rasmus Dahlin blir Sveriges första draftetta sedan Mats Sundin. 

– Så klart jättekul att det jag gör uppskattas men just nu är de där orden inget jag tänker på. Just nu är det andra saker jag fokuserar på, säger Rasmus Dahlin till Radiosporten.

17-åringen har gjort stort avtryck i Frölunda den här säsongen och i morgon inleds junior-VM i Buffalo – talangens andra JVM-turnering.

Det har gått väldigt snabbt men ja, jag försöker bara njuta av allt och är tacksam att jag är där jag är nu. 

Dahlin är en av spetsspelarna i det svenska laget som inleder mästerskapet med premiärmatch mot Vitryssland. Att han väntas få en stor roll i det svenska laget är inget som sätter extra press på 17-åringen.

– Jag ska gå in med inställningen att göra mitt bästa, det är inte så att jag går in och tänker ”nu ska jag ta en ledarroll” utan jag ska spela mitt spel och bidra med det jag kan. 


Rasmus Dahlin

Född: 13 april 2000
Position: Back
Moderklubb: HC Lidköping
Nuvarande klubb: Frölunda
Landskamper: 4 A, 28 junior

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista