Filippa Angeldahl
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mästarna förstärker med damallsvenskans mest värdefulla

För andra året i rad blev Linköping mästare. Och för andra året i rad fick de se flera guldspelare och sin tränare försvinna mot nya utmaningar. Men nu tar det nya laget form, senast in: Filippa Angeldahl, utsedd till damallsvenskans mest värdefulla spelare 2017.

Innermittfältaren Filippa Angeldahl kommer från Hammarby, där hon med tre mål och sex assist såg till att "Bajen" kom på en överraskande sjundeplats den gångna säsongen – en insats som belönade henne med priset som ligans mest värdefulla spelare på fotbollsgalan. 
Nu väntar Linköping FC för 20-åringen.  

– Det känns jättebra, det ska bli kul att bli en del av Linköping och jag hoppas att jag ska kunna bidra med så mycket som möjligt, säger Angeldahl till klubbens hemsida.

Igår presenterade klubben även sin nye tränare, Marcus Walfridsson. Walfridsson har under de tio senaste åren varit tränare i Norge, och kliver direkt in i hetluften – Linköping spelar kvartsfinal i Champions League den 21:a och 28:e mars.

– Det känns väldigt bra och spännande. Jag är taggad att påbörja jobbet med att få utveckla laget så snart som möjligt, säger Marcus Walfridson till klubbens hemsida.

Sen tidigare lämnade tränare Kim Björkegren jobbet, även spelarna Jonna Andersson (Chelsea), Claudia Neto (Wolfsburg), Irma Helin och Kristine Minde har lämnat guldlaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".