Ulrika Toft Hansen
Foto: AXEL HEIMKEN

Ulrika Toft Hansen: ”Det var min sista landskamp”

1:33 min

Sverige tappade VM-bronset till Nederländerna. En ledsen och besviken Ulrika Toft Hansen mötte Radiosportens mikrofoner efteråt. 

– Det var min sista landskamp och jag hade velat få en bronsmedalj med mig hem, säger hon.

Efter en makalös upphämtning förlorade Sverige mot Nederländerna med 21-24. 

– Jag tycker vi gör en förfärligt dålig första halvlek sen tycker jag vi visar en otroligt bra moral och hämtar upp andra halvleken men vi lyckas ändå inte vinna, säger Ulrika Toft Hansen till Radiosporten. 

Känns det som att det är ni som har slarvat bort bronsmedaljen?

– Ja, eller så spelade Nederländerna bra. Det var min sista landskamp och jag hade velat få en bronsmedalj med mig hem, men det fick jag inte.  

Varför ska du sluta när du varit så fantastiskt bra?

– Jag har haft ganska mycket problem med kroppen plus att jag har en tvååring hemma som saknar sin mamma. Familjen blir lite viktigare nu. 

När du om några veckor får lite perspektiv på detta VM, kommer du kunna glädjas åt att ni bjudit på fantastiskt fint spel?

– Absolut, men vi snubblar på mållinjen både till finalen och bronsmedaljen. Sport är inte alltid rättvist och det gör jäkligt ont!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".