torgny mogren

Torgny Mogren: ”Ser onekligen mörkt ut”

1:05 min

Sverige vann OS-guld i stafett på både herr- och damsidan 2014 i Sotji. Men efter helgens världscuptävlingar i Toblach är Radiosportens expert Torgny Mogren orolig inför det kommande mästerskapet. 

– Det ser onekligen mörkt ut både på herr- och damsidan, säger Mogren.

Johan Olsson, Daniel Richardsson, Marcus Hellner och Lars Nelson försvarade Sveriges OS-guld i stafett från 2010 när de vann i Sotji före Ryssland och Frankrike. Men årets säsong har börjat illa för de svenska herrarna och i gårdagens jaktstart på 15 km blev Daniel Richardsson bästa svensk med en 25:e plats.

Radiosportens expert Torgny Mogren tror att det blir svårt för Sverige att försvara stafettguldet vid OS i Pyeongchang.

– Skulle jag svara utifrån dagsläget är det absolut nej. Men mycket hinner att hända, det behövs så lite för att det ska vända och gå bra, säger Torgny Mogren.  

På damsidan är Sverige också olympisk mästare i stafett. Men i dagsläget är det svårt att se att något lag skulle kunna besegra Norge. 

– Det sa vi inför OS i Sotji också och där blev det ett svenskt damlag som slog de norska tjejerna. En liten vallamiss och du är borta. Det är inte mycket som behövs, säger Mogren och fortsätter:

– Men det ser onekligen mörkt ut både på herr- och damsidan.

Nu blir det juluppehåll och sedan väntar Tour de Ski 30 december. 

Känner du dig redan sugen på touren?

– Just nu är jag lite mätt efter fyra helger på raken, men det är klart, lite julmat och lite vila så kanske man är pigg igen.

LYSSNA: På hela ljudklippet i ljudfilen ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista