Emma Dahlström är tillbaka efter sin korsbandsoperation.
Emma Dahlström är tillbaka efter sin korsbandsoperation. Foto: TT

Dahlström gör comeback – och jagar OS-plats

1:18 min

För åtta månader sedan opererade Emma Dahlström korsbandet. Men nu är comebacken när för den svenska freeskiåkaren som måste nå ett topp åtta-resultat för att säkra en OS-plats.

– Jag har goda chanser att nå ett topp åtta-resultat, det är resultat som jag tagit ofta om man ser tillbaka på min karriär de senaste två säsongerna. Så jag vet att jag har kapaciteten men sedan gäller det att komma upp i den nivån och jag måste nog ha lite flyt med mig, säger Emma Dahlström till Radiosporten.

Emma Dahlström opererade korsbandet i april och fredagens slopestylekval i världscupen i franska Front Romeu är tänkt att bli hennes comeback.

– I min tanke ska jag köra men hela den här världscupen blir ju ett otroligt test för mitt knä och för mig som person, om jag har nivån som krävs. Allt måste styras från knäet. 

25-åringen har sin kvotplats till OS säkrad men nu har hon tre tävlingar på sig att visa att hon också ska bli uttagen till mästerskapet.

– Det påverkade beslutet att vara med här. Om jag inte behövt ett topp åtta-resultat hade jag hellre varit hemma och nött mindre hopp och gymmat. Men jag känner också att det är viktigt att ta mig tillbaka och visa tävlingskapacitet.

Och inför comebacken, hur känns det?

– Det känns pirrigt och väldigt bra på samma gång. Jag är taggad och man märker verkligen när man varit borta från skidorna så länge att det är det här man älskar att hålla på med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista