Fredrik af Petersens.
Fredrik af Petersens. Foto: SR.

Experten om Köpenhamns F1-planer: ”Det kanske blir allvar”

4:28 min

Köpenhamn jobbar för att bli värd för en av deltävlingarna i Formel 1. Ett realistiskt mål enligt Radiosportens F1-expert Fredrik af Petersens.

– Jag skulle säga att det är 50/50. Men det verkar vara ett gäng bakom idén som är mycket seriösa så vem vet, det kanske blir allvar av det hela, säger af Petersens och fortsätter:

– När jag pratade med några danska journalister för ungefär ett år sen när det dök upp för första gången, då var de mycket avvikande och sa att det inte kommer att fungera. Men när jag pratade med dem i Abu Dhabi, sista loppet den här säsongen, sa de däremot att det verkar som om det kommer gå i lås. Att man har hittat finansiärer och tydligen fått tillstånd att lägga ut en bana i Köpenhamn.

Vad tror och tycker du om det?

– Jag tycker att det skulle vara helt fantastiskt om det blir ett gatulopp i Köpenhamn. De har redan lagt upp banan och den verkar vara riktigt bra. Det är väl de sista grejerna som ska godkännas.

– Om det går i lås så tror jag att det kommer bli en stor publiksuccé.

Formel 1 har inte körts i Skandinavien sedan tävlingarna på Anderstorp på 1970-talet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista