Wolfgang Pichler stoppas från OS.
Wolfgang Pichler stoppas från OS. Foto: Christine Olsson/TT

Pichler: ”En skandal”

1:07 min

Internationella olympiska kommittén, IOK, stoppar Wolfgang Pichler från OS i Pyeongchang. Nu reagerar den svenska förbundskaptenen i skidskytte på beskedet.

– Det är en skandal, säger han till Radiosporten.

I går kom beskedet att Sveriges förbundskapten i skidskytte, Wolfgang Pichler, inte får någon ackreditering till OS i februari. Anledningen till IOK:s beslut är att 62-åringen under OS i Sotji 2014 tränade numera dopningsavstänga ryska skidskyttar.

– Det är en skandal, jag har inte gjort något fel och har inte fått chansen att förklara mig. Det är inte rätt det IOK har gjort, säger Pichler till Radiosporten.

– Det är viktigt att man förstår att det här inte har något med Svenska  skidskytteförbundet att göra, det är ett krig mellan mig och IOK.

Hur går du vidare?

– Jag vet inte riktigt, jag får hålla mig lugn och vänta och se.

Pichler tror inte att hans uteblivna ackreditering får några konsekvenser för det svenska laget under OS.

– Vi har ett bra coachteam, det blir ingen stor skillnad. Jag kommer vara hemma och kommunicera via Skype och lägga upp planen. Vi jobbar som vanligt, det är inga problem.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista