”Fokus har flyttats från titeln till vilka rekord City kan slå”

8:13 min

Sveriges Radios Londonkorrespondent Claes Aronsson var med i Sportextra och pratade om Premier League och de största rubrikerna.

Aronsson om Virgil van Dijk som värvats av Liverpool för motsvarande 831 miljoner kronor:

– Världsrekord vad gäller en värvning av en back och det är naturligtvis den stora sportbomben här idag. 

– Att det blir en så hög prissumma beror nog antagligen på att det har varit en ordentlig dragkamp om honom. Det har snackats om att även Manchester City har velat värva honom. Nu hamnar han till slut hos Liverpool som har haft defensiva problem under säsongen, så det här är en sen julklapp för Liverpool-fansen.

Aronsson om Zlatan:

– Han sågas ju ordentligt efter gårdagens match. Han gjorde ju sin första match från start i Premier League efter skadan och det gick ju inte så bra. Det är ordentliga sågning. Det är inte så att han får några rubriker men om man läser texterna om matchen så skriver till exempel The Times att han får vara glad att han fick spela en halvlek.

Aronsson om Manchester Citys dominans:

– Så här överlägset har väl kanske inget lag varit någonsin i Premier Leagues historia. Nu har fokus flyttats från titeln till vilka rekord City kan slå. De har 17 raka segrar i Premier League (18 efter onsdagskvällens vinst mot Newcastle) och om de tar 19 segrar har de lika många som Bayern München hade 2014 när Pep Guardiola var där. Det är rekordet för en segersvit för ett lag i de stora ligorna.

– Det pratas också om att Manchester City är så bra nu att de skulle kunna nå den magiska gränsen på 100 poäng i Premier League. 

Lyssna på hela PL-rapporten i ljudklippet ovan