Anna Haag är inte vidare till finalpasset i sprint.
Anna Haag är inte vidare till finalpasset i sprint. Foto: Anders Wiklund/TT

Totalmisslyckat sprintkval för damerna

De svenska skiddamerna fick inte alls till det vid sprintkvalet under den första dagen av Tour de Ski i Lenzerheide, Schweiz. Bara en av de sex startande svenskorna tog sig vidare bland de 30 bästa som kör vidare senare i eftermiddag.

Jennie Öberg slutade på tionde plats i kvalet, fyra sekunder och 92 hundradelar bakom Ingvild Flugstad Östberg, Norge, som var snabbast.

Maria Nordström såg först ut att gå vidare som 30:e och sista åkare, 8.82 efter Östberg, men i på internationella förbundets senaste resultatlista är hon först på 31:a plats. Evelina Settlin (32:a) och Linn Sömskar (33:a) var sju respektive 22 hundradelar bakom Nordström.

Anna Haag, som var först ut efter nattens intensiva snöfall, slutade på en 52:a plats i kvalet. Emma Wikén slutade 46:a. På herrsidan gick det inte mycket bättre. Daniel Richardsson slutade näst sist, på 93:e plats, och fastställde den snötunga svenska starten av Tour de Ski i schweiziska Lenzerheide.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista