Tour de Ski avslutas i tyska Oberstdorf och i italienska Val di Fiemme.
Tour de Ski avslutas i tyska Oberstdorf och i italienska Val di Fiemme. Foto: TT

Trots regnkaos i Tour de Ski – experten lugn

1:04 min

Regnkaos väntar åkarna under avslutningen av Tour de Ski. Men de extrema värderfårhållandena är inget som oroar Radiosportens expert Torgny Mogren. 

– Kan bli lite problem men det är en konstsnöbotten så banan borde vara tålig, säger Mogren.

Expressen har, med hjälp av yr.no, räknat ut att nederbörden under de fyra återstående etapperna i tyska Oberstdorf och italienska Val di Fiemme är beräknad till drygt 165 millimeter regn.

Det kan jämföras med årsmedelnederbörden i Stockholm som enligt SMHI ligger på 539 millimeter. Radiosportens expert Torgny Mogren ser dock ingen anledningen till oro.

– Blir det ihållande regn som utlovat kan det kanske bli lite problem men det är en konstsnöbotten så banan borde vara tålig. Jag tror inte att det ska vara någon större fara, säger Mogren.

Efter en vilodag väntar sprint i klassisk stil i morgon och en redan tuff bana riskerar att bli ännu tuffare om den blir blöt. 

– Men i så fall måste det bli så pass blött att det blir vatten i spåren men klarar vi oss från ett riktigt riktigt regnväder så ska det inte vara några problem över huvud taget. 

14.50: Sprint klassisk stil i Sportextra i P4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista