Torneklint om Lindh: ”Hon är i god form”

2:43 min

Lovisa Lindh skadade sig inför VM förra året men är i allra högsta grad på väg tillbaka. Förbundskapten Karin Torneklint tror att 800-meterslöparen är i gott slag när utomhussäsongen drar igång.

– I dag kan hon springa utan problem och skadan är läkt, säger Torneklint till Radiosporten.

På ett höghöjdsläger inför VM i fjol skadade Lovisa Lindh foten och tvingades ställa in mästerskapet. Men rehabiliteringen har gått bra för 800-meterslöparen som slog igenom förra säsongen och förbundskapten Karin Torneklint tror på 26-åringen när en ny säsong står för dörren.

– Hon har kört mycket alternativ tränng så hon är i god form och har säkert inte tappat så mycket av grundträningen. Och i dag kan hon springa utan problem och skadan är läkt så det känns jättebra, säger Torneklint till Radiosporten.

Planen är att Lindh ska vara tillbaka på banan när utomhussäsongen drar igång.

Jag tror att hon kan köra på direkt från maj och jag tror att hon till och med är lite halvsugen på att köra inomhussäsongen men jag tror att hon är för klok för att göra det.

Ett annat intressant namn säsongen som kommer är supertalangen i stav, Armand Duplantis. 18-åringen, som tog sig till VM-final förra året, siktar på inomhus-VM i Birmingham.

– Ja, han satsar absolut på inomhus-VM. Det är hans målsättning just nu.

Vid inomhus-VM i Portland för två år sedan blev Sverige utan medalj.