Hansdotter tog säsongens andra pallplats

3:04 min

Frida Hansdotter knep säsongens andra pallplats när hon slutade trea i slalomtävlingen i kroatiska Zagreb. 32-åringen var 2,11 efter suveräna Mikaela Shiffrin som vann i överlägsen stil.

– Både frustrerande och inspirerande att se hur snabbt vi tjejer skulle kunna åka, säger Hansdotter till Radiosporten.

Resultat slalom:
1. Mikaela Shiffrin 1.53,07
2. Wendy Holdener +1,59
3. Frida Hansdotter +2,11
----
10. Anna Swenn Larsson +3,34
17. Ylva Stålnacke +3,98

Frida Hansdotter låg femma efter det första åket och förvaltade utgångsläget väl. Trots att svenskan tappade dyrbar tid tidigt i backen tog hon över ledningen med åtta hundradelar med tre åkare kvar.

Och när Petra Vlhova gick i mål efter Hansdotter var pallplatsen säkrad.

Tiden 1.55,18 räckte till en tredjeplats för Hansdotter som fick se sig besegrad av tvåan Wendy Holdener från Schweiz och Mikaela Shiffrin.

– Superkul med en till pallplats men sedan är jag väl inte supernöjd med åkningen. Jag kan bättre och kan åka både renare och och få med farten mer, säger Frida Hansdotter till Radiosporten.

Den amerikanska stjärnan var överlägsen och vann hela 1,59 före Holdener och 2,11 före Hansdotter. 

– Det talar mer för hur bra hon är, hon slår oss allihopa med hur mycket som helst. Det är både frustrerande och kul och inspirerande att se hur snabbt vi tjejer skulle kunna åka, säger Hansdotter. 

Även Estelle Alphand, sexa efter det första åket, hade pallkänning inför avslutningen i Zagreb. Det började bra för 22-åringen som utökade sin ledning innan hon halvvägs ner i backen gick på en innerskida och körde ur.