Emil Jönsson
Emil Jönsson. Foto: Anders Wiklund/TT

Fortsatt motigt för Jönsson: ”Jag är stressad”

Charlotte Kallas form håller i sig. Efter en tuff träningsperiod blev hon trea i sprint i Skandinaviska cupen i Piteå. Emil Jönsson kan samtidigt konstatera att hans säsong fortsätter i motvind.

Herrtävlingen vanns av Eirik Brandsdal, en av fem norrmän i finalen. Svenske Teodor Peterson blev trea, och norske Mattis Stenshagen tvåa.

Det fortsätter samtidigt att gå knackigt för Emil Jönsson, vars säsong har kantats av skador och sjukdom. Jönsson, som tog OS-brons i sprint för fyra år sedan, slogs ut redan i kvalet sedan han inte lyckades ta en plats bland de 30 främsta.

Själv säger han att missen beror på felvallade skidor, och att de stressar honom inför den fortsatta jakten på en OS-biljett.

– Jag är stressad för att jag vill tävla. Nu återstår det två världscuptävlingar och bara en klassisk sprint. Det är väldigt lite, säger Jönsson till Expressen.

Nu är jag långt nere i källaren, långt ner på botten. Inte ett resultat, ingenting.

32-åringen har nu två världscuptävlingar (Dresden och Planica) på sig att övertyga Sveriges olympiska kommitté om att han förtjänar en plats i OS i Pyeongchang i februari.

Charlotte Kalla har däremot bevarat decemberformen trots ett par veckor av tung träning.

Kalla hade andra bästa tid i kvalet, endast slagen av norska Anna Svendsen, och tog sig sedan kontrollerat vidare från både kvarts- och semifinal.

Finalen avgjordes med en tät spurtstrid mellan Kalla, Jonna Sundling och norskan Lotta Udnes Weng. Med en halv skidas marginal tog norskan hem segern före Sundling och Kalla.

Tävlingarna i Skandinaviska cupen fortsätter på lördagen med fristilslopp, 10 kilometer för damerna och 15 kilometer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista