Sven Thorgren är snart tillbaka i full träning.
Sven Thorgren är snart tillbaka i full träning. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

OS-hoppet på väg tillbaka

0:55 min

Sven Thorgren är på väg tillbaka efter ännu en skada. Det svenska OS-hoppet i snowboard fick positiva besked när han undersökte sitt brutna nyckelben i dag. 

– Det ser bra ut och de sa att jag kan börja öka min träningsdos, säger Thorgren till Radiosporten.

Det var under träning i början av december som Sven Thorgren landade på axeln och bröt nyckelbenet. Men efter dagens undersökning står det klart att den svenska snowboardstjärnan snart är tillbaka.

– Det ser bra ut och de sa att jag kan börja öka min träningsdos och att det är en bra idé att gå på snö nästa vecka. Det känns bra att höra det, säger Thorgren till Radiosporten.

23-åringen har haft rejäl otur den här säsongen. I oktober skadade han foten och kort efter att han kommit tillbaka från fotskadan bröt han nyckelbenet. Men Thorgren känner sig stark mentalt efter liknande situationer i karriären.

– Framför allt med knäskadan som var min första stora skada förra säsongen. Då kom jag tillbaka starkare mentalt och det är min förhoppning även den här säsongen.

Thorgren finns med i den svenska OS-truppen till mästerskapet i Sydkorea i februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista