Heidi Weng
Heidi Weng Foto: TT.

Heidi Weng tog stort steg mot tour-seger

2:07 min

Heidi Weng tog en imponerande seger i 10-kilometersloppet i Val di Fiemme och ligger i slagläge inför den avslutande klättringen. Anna Haag slutade elva.

Resultat masstart (d) 6 januari:
1) Heidi Weng, Norge
2) Krista Parmakoski, Finland, +7,6,
3) Teresa Stadlober, Österrike, +8,6,
4) Jessica Diggins, USA, +23,6,
5) Ingvild Flugstad Østberg, Norge, +35,2
...
11) Anna Haag +1.29,2

Heidi Weng gick på knock i den näst sista etappen av Tour de Ski, 10 kilometer klassiskt i italienska Val di Fiemme. När hon väl gick loss var det ingen som kunde följa och inte minst tourledaren Ingvild Flugstad Østberg, femma till slut, tappade snabbt mark till sin landslagskollega.

I mål skiljde det 35,2 sekunder norskorna emellan och när bonussekunderna hade räknats samman var närapå hela Østbergs 57 sekunder långa försprång i sammandraget uppätet.

Finländskan Krista Pärmäkoski var närmast bakom Weng i loppet och ligger trea. Hon är en och en halv minut bakom den norska duon och har tio sekunder upp på amerikanskan Jessica Diggins på fjärde plats.

Anna Haag blev med sin elfteplats bästa svenska på lördagen, en och en halv minut bakom Heidi Weng. Hon är tia i sammandraget, knappt två och en halv minuter från tredjeplatsen.

Totalställning inför söndagens klättring:

1) Ingvild Flugstad Østberg
2) Heidi Weng +1,8
3) Krista Pärmäkoski +1 minut, 33 sekunder

10) Anna Haag +3 minuter 58 sekunder

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista