Philippe Coutinho
Philippe Coutinho. Foto: Peter Byrne

Coutinho klar för Barcelona

Barcelona rustar inför trefrontsjakt i La Liga, Champions League och Copa del Rey.

Och man gör det dyrt.

Efter många om och men är Liverpoolstjärnan Philippe Coutinho klar för den spanska giganten.

Det har varit tal om det länge, ända sedan i somras. Nu är det officiellt klart.

Barcelona har gjort klart med Liverpools brasilianske stjärna Philippe Coutinho, som har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023 med spanjorerna.

Även om Barcelona inte nämner någon transfersumma i sitt uttalande på sin webbplats så rör det sig enligt uppgifter om en rekordstor affär. Enligt brittiska The Times uppgår transfersumman till motsvarande 1,5 miljarder svenska kronor, vilket gör Coutinho till den officiellt näst dyraste fotbollsspelaren genom tiderna efter Neymar.

Coutinho blir därmed även den dyraste försäljning en Premier League-klubb någonsin har gjort.

I och med detta tar en av förra sommarens mest långdragna "transfersagor" slut. Barcelona var redan då öppet med sitt intresse för brasilianen, och han likaså med sitt intresse för en Barcelonaövergång. Coutinho blev dock kvar i Liverpool, där han under hösten varit starkt bidragande i Liverpools offensiva spel.

I stället blev det alltså en vinterövergång. Liverpool har redan börjar värva för Coutinho-pengarna, då man strax innan årsskiftet säkrade mittbacken Virgil van Dijk från Southampton för, i runda slängar, motsvarande 830 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista