Hansdotter tvåa efter första åket

0:54 min

Frida Hansdotter ligger tvåa efter första slalomåket i Kransjka Gora, Slovenien. Svenskan har dock en och en halv sekund upp till ledande Mikaela Shiffrin, USA.

Hansdotter är på väg mot ytterligare en pallplacering

Frida Hansdotter gjorde ett bra förstaåk och kom ner som tvåa i mål. Den placeringen höll hon efter att övriga åkare tagit sig ner för backen. Att hota suveräne Shiffrin ser omöjligt ut, men Hansdotter har ett bra grepp om pallplatsen. Trean Wendy Holdener, Schweiz, ligger 13 hundradelar bakom. Men sen skiljer det nästan sekunden ner till fyran Petra Vlhova, Slovakien.

Hansdotter har två pallplatser tidigare den här säsongen, då har det handlat om tredjeplatser.

Anna Swenn Larsson ligger på 14:e plats och Estelle Alphand ligger på 16:e plats. Nathalie Eklund får också köra det andra åket. Sara Hector, Ylva Stålnacke och Magdalena Fjällström åkte för långsamt.

De som startade tidigt ser ut att ha haft en fördel i första åket. Så det kan ske en del stora omkastningar i andra åket som börjar klockan 12.15 och som sänds direkt i P4 Extra.

I herrarnas slalomtävling i Adelboden kan det också bli svenskt på pallen. André Myhrer ligger trea efter det första åket. Dubbelt Österrike i topp med Marcel Hirscher och Michael Matt.