Pantern

Pantern tar in miljardären – Åhlund får lämna

0:50 min

Efter en rörig höst i det hockeyallsvenska laget Pantern går miljardären Hugo Stenbeck in i klubben. Första åtgärden: sportchefen Håkan Åhlund får lämna sin post.  

– Vi kommer att presentera en lösning i veckan, säger Mattias Schönhult, ordförande i Pantern till Sydsvenskan.

Det har varit en stormig höst för Pantern. Klubben har brottats med ekonomiska problem och riskerat att gå i konkurs två gånger om under den här perioden. 

Inte nog med det. Under de senaste månaderna har det stormat rejält i klubbens personalstyrka. Sportchefen Joakim Tillgren sparkades i december och istället blev den tidigare huvudtränaren Håkan Åhlund sportsligt ansvarig. 

Men under gårdagen skrev Sydsvenskan att miljardären Hugo Stenbeck kliver in som samarbetspartner i Pantern. Stenbecks första krav var att han får bestämma tränare och sportchef i klubben. Första åtgärden: Håkan Åhlund får lämna sin post.

Något han inte tar allt för hårt.

– Det är skönt att det är över. Tråkigt att jag och Fredrik (Hallberg, tränarkollegan) inte får fortsätta jobba tillsammans när det har gått så bra, säger Håkan Åhlund till Sydsvenskan.

Stenbeck har tidigare bland annat varit den störste private ägaren i Malmö Redhawks. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista