Östersunds Brwa Nouri.
Östersunds Brwa Nouri. Foto: Erik Simander/TT

Kollapsade på stan – efter blödning i magen

2:36 min

Förra månaden kollapsade Brwa Nouri på stan och fick föras med ambulans till sjukhus. Där visade det sig att Östersundsstjärnan fått en blödning i magen.

– Det var en smygande smärta som bara blev värre och värre och till slut gick det inte lägre, säger Nouri till Radiosporten.

I början av december opererades Brwa Nour för ljumskproblemen han haft under hösten och sex dagar senare föll han ihop när han var på stan med en kompis.

– Jag fick så ont så jag la mig ner på marken och sedan kom ambulansen och hämtade mig och då berättade de att det börjat blöda inne i magen på mig, säger Brwa Nouri till Radiosporten.

– Det var en komplikation efter operationen och det är väldigt sällsynt men det hände mig.

Kan du berätta hur det kändes när du föll ihop?

– Det gjorde ont, det var en smygande smärta som bara blev värre och värre och värre och till slut gick det inte. 

När Östersundsstjärnan kom till Karolinska hade blödningen slutat men han blev kvar på sjukhus i två nätter för observation. Sedan dess har han mått bra.

– Det gjorde bara ont när det hände, jag har varit lite stel men det har varit lugnt.

Det är oklart om han hinner bli spelklar till Europa League-matcherna mot Arsenal 15 och 22 februari.

– Jag vet inte om jag ska vara ärlig. Det är inte blödningen som håller mig borta utan mer om jag hinner komma i matchform, hur rehaben svarar och näten som jag opererat in i ljumskarna.

Hur långt från toppform är du nu?

– 15 februari är jag i toppform. Nej men jag vet inte, man behöver träna och spela match och oavsett om jag inte varit skadad skulle jag inte säga att jag var i toppform 15 februari men det är det vi jobbar för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista